Fejjel lefelé igaz a világ

Minden előszó vagy értelmetlen hasduma nélkül belecsapva mindennek a közepébe egy nagyon általános tényt mondanék. Az ünnepekre készülve lassan megbolondul a világ: mindenki futkos össze-vissza, vásárol, keresgél, kutat, hogy hol kaphatná meg a legtökéletesebb ajándékot, hol vehetné meg a legdrágább videójátékot, vagy mivel díszíthetné fel a már amúgy is zsúfolt karácsonyfát. Egyszóval minden a feje tetejére áll. Ha nem is a sok becstelen fényről és értéktelen ajándékról szólna az egész, talán még elviselhető is lenne ez az egész futkosás, de mivel most nem is ezen van a lényeg, ezért tekintsük inkább mindennek a pozitív oldalát. Hiszen miért is ne lehetne mindenből kihozni a legjobbat, és elmondani hogy a millió zűrzavar és összevisszaság mellett azért az igazi fény a karácsonyfa mögött a sarokban rejtőzik, arra várva, hogy valaki kihúzza onnan. Ha az egésznek nincs is tökéletes mértékű haszna, legalább felvidít. Mosolyt csal az arcodra és talán egy pillanatra a szutyok lepte utcákon is meglátod a szépet. Tehát hagyjuk, hogy borítson fel minket is az őrület, és ugorjunk bele a fejetlenségbe. Mármint a fejjel-lefeleségbe. És hogy miről is lenne szó? Tételmondat következik: minden akció, vígjáték, illetve horror filmből egy pozitív beütésű, hétköznapi hősökell teli csoda történet lesz. Vegyük is az első filmünket.

1. Home alone, avagy Reszkessetek, betörők:

Kevin, a 9 éves kisfiú, miután családja visszautazik Párizsba egyik pillanatról a másikra, romokban tálalja a lakást. Felborított asztalok és székek mindenhol, szegek, tollúk, tégladarabok vannak szétszórva az egész parkettán. Az udvarán megjelenő rendőrautókból kiszáll két harmincas éveiben járó férfi, s minekután a biztosurak leveszik róluk a bilincset, kényszer takarító munkára ítélik Kevinnel. Így el is kezdik a ház renoválását, visszaszippantják a kifolyt festéket, italokat, a falra visszarakják a leesett képeket, Kevin meggyógyítja az egyik csávó lábát, aki véletlenül szegbe lépett, ráadásul még egy pizzát is készít a végén a pizzafutár fiúnak. Minekután a szentséges rablók távoznak, Kevin ünneplésül telezabálja magát fagyival és csokoládéval, majd elmegy aludni. Reggel arra ébred, hogy az egész család rohangál és csomagol.

2. Harry Potter sorozat:


Ködös időket járunk, a varázsvilág kihűlt, az egész Roxfort romokban hever. Halott varázslók és boszorkányok holtteste hever mindenhol, mindenki vérben és könnyekben fekszik. De egyszer csak a semmiből visszatér a halálból Voldemort, a varázsvilág gyógyítója, a jótevők jótevője. Elkezdi ezer és ezer társával az iskola renoválását, holtakat hoz vissza a halálból kiszippantva belőlük átkos varázsigéket. Piton professzor egy lebegtető bűbájjal visszarepíti Albus Dumbledore-t a toronyórához, aki újra az élők köreit gazdagítja. És mindenki boldog. Végignézhetjük, ahogy Harry-ből első evés kis lurkó lesz, majd a történet boldog befejezése érdekében Voldemort visszahozza a halálból Harry szüleit is.

3. Scooby-Doo: Szörnyek póráz nélkül:


Scooby-Doo és a barátai úgy döntenek, hogy Halloween-eset játszanak, így egy misztikus szerkezettel szörnyeket állítanak elő. Ezekután egy brutális fogócska indul el, Scooby-Doo és a bátor Bozont üldözni kezdi a szörnyeket, akik rémségesen megijedve betörnek a város múzeumába rendet rakni.
A film úgy ér véget, hogy a nagy csapat végigsétál a vörös szőnyegen, s beülnek egy autóba.

Bónusz: Amerikai pite


Négy fiatal srác úgy dönt, hogy visszaszerzi a szüzességét. Közülük egyik a melegedő pitében is keresi. Megtalálja.

Talán kicsit abszurd, talán kissé nevetséges, de hát miért ne lenne jó fejjel lefelé a világ? Hisz’ a megszokott már unalmas, a futkosás pedig elveszi a figyelmet arról, ami a leglényegesebb: hogy mégiscsak világ a világ, az életet meg élni kell: flúgosan, és néha fordítva.

Mit szólsz?
Elszomorít
0
Imádom
0
Nem tetszik
0
Szórakoztat
3
Tetszik
0
Hozzászólások (0)

Írj választ

Az e-mail címed nem fog publikusan megjelenni.

2020 Kaleidoszkóp