Az Internet Védőszentje

A Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus pályázatának hála, ismét lehetőség adódott, hogy újabb slam videót forgassak. A megadott témák közt ott volt az alábbi: Lehetne-e Carlo Acutis az internet védőszentje? Komolyan mondom, ez a téma slamért kiált. Úgyhogy szívességet tettem neki, és elkezdtem az ’Internet Védőszentje’ írási folyamatot.

Ha érdekel, hogyan írj slam szöveget, csekkold le a Kultúrálatlan Ifjú kategóriában a ’Slamtelenül Kolozsváron’ cikket. És akkor térjünk is rá a forgatásra.
Amikor először próbáltam slamelni, úgy éreztem nem is lehet jobb dolog annál, mint egy csomó ember előtt égetni magam a mikrofonnál. DE mint kiderült, van jobb: méghozzá egy csomó ember előtt égetni magam az utcán. Visszafogni a feltörni készülő nevetést, mert már alapból túl cringe a szituáció. Mit sem sejtve, a Szent István teret választottam helyszínül. Gondoltam, hogy a Bazilika jó háttér lesz, illik is a témához stb. Csak azzal nem számoltam, hogy ilyen forgalmas lesz. Alapból forgalmas helynek tűnik, de 23-án rengeteg ember volt ott. Igen, rengeteg ember látogatta meg ezen a gyönyörű délelőttön az említett helyet. 10 percenként új turistacsoportok jöttek. Szép kis forgalom alakult ki a lépcsőkön, sütött a nap. Na igen, a nap pont olyan szögből sugározta retinaégető fényét, hogy az minden volt, csak jó nem. A mini idegösszeroppanás felé való evezésbe még egy hullám besegített, az egyik statisztám 37 percet késett. De legalább addig a nap egy barátságosabb helyre vándorolt.

Miután egyesült a csapat és sikerült elfoglalnunk a lépcső egy részét, kezdetét vehette (VÉGRE) a forgatás. A turisták furcsálló tekintetét és a statisztáktól megijedt embereket figyelmen kívül hagyva vettük fel a jeleneteket. Kisebb – nagyobb bakik becsúsztak ugyan, de ez így jó.

Forgatni továbbra is nagyon fun. Hátrafele sétálni Kolozsváron egy gorilla maszkban, vagy turistáknak műsort adni Budapesten a Bazilika előtt a legjobb időtöltések egyike.

Lásd még

Mégegyszer köszönet az ’Ivé’ Forgat-CREWnak. A tehetséges statiszták szerepét Mészáros Mária és Somogyi Mária játszották, a csodás cameraman Kántor Emese volt, a remek fotókat meg Makó Luca készítette. Ha minden jól megy, akkor a slam videó már novemberben megtekinthető lesz.

Mit szólsz?
Elszomorít
1
Imádom
2
Nem tetszik
0
Szórakoztat
0
Tetszik
2
Hozzászólások (0)

Írj választ

Az e-mail címed nem fog publikusan megjelenni.

2020 Kaleidoszkóp