Ne merülj le!

Mint egy nyílvessző, olyan sebességgel fúródott bele a nyárba az iskolakezdés. Lassan egy hónapja tart, hogy hajnalok hajnalán felkelünk és reggel 8kor újból a suli padjában ülünk. Lassan a meleg nap sugarai is a felhők mögé fognak bújni, a vénasszonyok nyara is az utolsó lépéseit teszi meg. Ahogy a trikó átválik pulcsivá, az energia is lehámozódik.

A suli azt jelenti, hogy reggeltől délutánig az osztályban nyomorítanak meg a rengeteg leckével. Aztán a sok otthonra hagyott munkával, éjszakáig nyúlva kínoznak a tanulnivalókkal. Eközben az összes felnőtt csodálkozik, hogy november végére ki van dőlve a diákok háromnegyede – a maradék még előttük esik össze.

Azonban sokaknak az iskola új esélyt is jelent. A tanév elején sok mindenbe bele kezdenek. Tele vannak tervekkel, sokszor olyanokkal, amik túlhaladják a képességeiket. Lehet eldöntötted már, hogy te leszel a legjobb az osztályodban és tele leszel iskolán kívüli tevékenységekkel, hogy bizonyítsd, hogy egy nagyon szorgalmas diák vagy. Neki is állsz, év elején mondjuk belépsz a színjátszó csoportba, a kórusba és mivel hobbiból rajzolsz egy rajzcsoportba is elkezdesz járni, de önkénteskedni is akarsz az állatmenhelyen és péntekenként szemetet szedni. Ez mind szép és jó. De ahogy telik az idő, úgy a tanárok is bele húznak a tananyagba, jönnek a témazárók és a félévik. Ennyi feladat alatt úgy elleszel havazva, hogy halottak napján rólad is megemlékeznek a rokonaid.

Gondolom ismerőssé vált a helyzet. Az idő múlásával a súly csak nőni fog a válladon. Rövid időn belül, mint a telefonod, lemerülsz. De ritkán tudsz energiához jutni és közben még fel sem tudsz töltődni teljesen. Év elején ne halmozz fel annyi gondod. Gondolj bele, ha marad egy kis szabad időd, nem fogod azt mondani, hogy unatkozol, hanem inkább örülsz és pihensz egyet. Ne engedd, hogy lemerülj!

Mit szólsz?
Elszomorít
2
Imádom
24
Nem tetszik
1
Szórakoztat
0
Tetszik
6
Hozzászólások (0)

Írj választ

Az e-mail címed nem fog publikusan megjelenni.

2020 Kaleidoszkóp