Most ezt olvasod:
Ugatnak a virágok az utcán

Ugatnak a virágok az utcán

Vannak bizonyos helyzetek, amikor olyan vagy, mint egy rossz bakelit lemez: lefagysz és nem tudsz újból elindulni. Ezt kiválthatja egy feléd lőtt „golyó”, ami akár egy rossz megjegyzés, egy megvető pillantás az utca túlsó oldaláról vagy akár egy emberke, akinek éppenséggel kötődhetnékje van, te pedig, szegény áldozat, rosszkor voltál rossz helyen.

Legtöbbször ezek a lövedékek egyszerűen csak elsüvítenek a füled mellett, máskor 2 hétre rá, éjjeli merengéseid közepette azon kapod magad, hogy még mindig azon rágódsz vagy akár ott helyben elvörösödsz, mint a rák, olyan váratlanul ért a hideg zuhany.

Ezek persze a jobbik esetek, hisz megtörténhet az is, hogy legszívesebben ott helyben agyonvernéd az illetőt, vagy ha olyan a helyzet akkor pedig gyorsan fel a nyúlcipőt, mielőtt kapnál egy pár „simogatást”.

Legtöbbször az egyszerű kis „ártatlan” golyókat le lehet rázni a régi „oké, akkor most süketnek tettemet magamat” módszerrel, vagy egyszerűen csak mosolyogsz egyet mások tudatlanságán.

Viszont, mint már említettem az élet nem mindig úgy alakul, hogy te jössz ki szerencsésen minden helyzetből. Gyermekkorunkban, sőt még néha mostanában is elhangzanak a szülők szájából az óvó szavak: „Ne menj sötét helyeken!”, „Mindig ott járj, ahol sok ember van!” és még sorolhatnám napestig, ám ezeknek a jelentősége egy pillanat alatt szertefoszlik, amikor, este a Farkas utcában is várnak rád meglepetések, mint például egy-két kötekedő, majd pár perc múlva már téged verő ember, a Sora mögül egészen a főtérig sprintelni, mert ha nem akkor először a fiúk kapnak, majd a lányokat intézik el ki tudja milyen módszerekkel. Persze megértem, este van és sötétség, de fényes nappal a Karolina téren miért kezdenek el veled ordibálni, majd homoszexuálisnak nevezni, azt pedig mindenféle negatív jelzővel ékesíteni és ugyanezzel fenyegetni téged és a barátnődet is, ha ti csak egymás mellett sétáltatok?

Lásd még

Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű: a téged megsebesítő emberek 2 okból „lőnek” rád, csupán csak egyszerű tudatlanság miatt vagy azért, hogy téged bosszantsanak, felhergeljenek vagy rosszul érezd magad és te legyél az, akit először elönt a düh és fejjel megy neki a falnak. Tudom, nehéz csak úgy semmibe venni egy sértést vagy fenyegetést, de ilyenkor a legbölcsebb dolog, amit tehetsz, az az, hogy próbálod minél higgadtabban és bölcsebben kezelni a helyzetet. Ha viszont látod, hogy nincs menekvés és az illető száz százalék, hogy bántani is akar téged, akkor ne játsszad a hős lovagot, mert nem biztos, hogy te kerülsz ki épségben a csatából. Talán ide talál leginkább a „szégyen a futás, de hasznos” közmondás.

De ha gondolkozol egy cseppet, te magad is rájöhetsz könnyen erre. Láttál már olyant, hogy valaki egyenesen neked ugrik? Nem hiszem, hisz a tapasztaltabb kikezdők azért próbálnak először mindig szóban feldühíteni, hogy te legyél az, aki rájuk ront, te legyél a bűnbak, így akár a rendőrök is téged vennének elő, hiába próbálod bizonygatni, hogy de igenis ő kezdte, mert lemacskázta a kutyádat. Az emberek többsége megpróbál irányítani téged és úgy játszani a lapokkal, hogy észrevétlenül is úgy reagálj, azt tegyed, amit ők akarnak. Viszont, ha te a saját utadon mész tovább, bármi is történjen, még akkor is, ha a virágok ugatnak rád az utcán, akkor te irányítod az életedet, úgy, ahogyan azt te szeretnéd, nem pedig mások bábujaként.

Mit szólsz?
Elszomorít
0
Imádom
6
Nem tetszik
0
Szórakoztat
0
Tetszik
5
Hozzászólások (0)

Írj választ

Az e-mail címed nem fog publikusan megjelenni.

2019 Kaleidoszkóp