Most ezt olvasod:
Save the world avagy az új trend

Save the world avagy az új trend

Gondolom sokan találkoztak már olyanokkal a közösségi médiákon, akik előszeretettel osztanak meg olyan, mások által kiposztolt bejegyzéseket, amik a bolygónk rossz létéről szólnak. Én ilyenekkel, romániai ifjakkal, főleg Instagramon találkoztam. Tele van a történetük haldokló állatokkal, főleg teknősökkel, növényekkel vagy olyan bejegyzésekkel, amik sok mennyiségű kedvelésekért ültetnek fákat vagy tisztítanak ki területeket, amitől úgy tűnik, mintha minden tőlük telhetőt megtennének a Föld érdekében, közben ez a legtöbbjükre nem érvényes.

Készítik a videókat arról, hogy egyhasználatos helyett fém vagy többhasználatos szívószálat használnak, ezzel, véleményük szerint megmentve a teknősöket, mintha csak ez az állatfaj lenne veszélyben, viszont a szemetet legtöbbjük nem is választja szét, hogy az utcaszemetelésről ne is beszéljek. Hordozzák magukkal a műanyag palackokat, de azért naponta megvesznek egy üdítőt vagy esetleg vizet, mert ugye az sem maradhat el. Hihetetlenül sokan vesznek ilyen, “környezetbarát” termékeket azért, mert menő és divatos. Lehet, hogy most úgy tűnik, hogy túl sok embert állítok be divatkövetőnek, viszont már rég gond van a földünk “egészségével“, viszont csak egy pár hónapja robbant be a fiatalság körében ez a téma, és máris kezdenek eltűnni az erről szóló bejegyzések, történetek, és megosztások.

Csak a világ másik felében történő katasztrófák érdekli őket, miközben körülöttük is ugyanolyan a helyzet. Ha ezek közül az emberek közül legalább a fele elkezdene foglalkozni ezzel az üggyel, akkor már lennének fejlődések. Elmehetnének szemetet szedni vagy szemétszedést is rendezhetnének, hogy a körülöttük lévők figyelmét is felkeltse eme esemény, részt vehetnének faültetésekben, vagy csak egyszerűen jobban odafigyelhetnének az általuk eldobált szemétre. Brüsszelben például a líceumba járók nem mennek iskolába, mert elmennek tüntetni, hogy a politikusok is figyeljenek oda jobban a Földre. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy pont ezt kéne nekik meg persze nekünk tenni, viszont ők is előjöhetnének ilyesfajta ötletekkel. Ha belegondol az ember, csomó dolgot lehetne csinálni a bolygónk érdekébe, mert hát nem csak a teknősök vannak veszélyben.

Mit szólsz?
Elszomorít
1
Imádom
2
Nem tetszik
2
Szórakoztat
0
Tetszik
4
Hozzászólások (0)

Írj választ

Az e-mail címed nem fog publikusan megjelenni.

2019 Kaleidoszkóp