Most ezt olvasod:
Brooklyn 99: Nemszázas körzet

Brooklyn 99: Nemszázas körzet

A Brooklyn 99: Nemszázas körzet egy vígjáték, amely a brooklyni 99. rendőrségi körzet mindennapjait mutatja be. A sorozat megnyerte az Emmy és a Golden Globe díjat.

Röviden betekintés a történetbe: a 99. körzet egy új rendőrfőnököt, Ray Holtot kapja meg, aki látszólag szigorú, nincsenek érzelmei és csak a munka, a szabályok érdeklik. Ám hamar kiderül, hogy az új főnöknek igenis vannak érzelmei, sőt, még a humora is kifogásolhatatlan, valamint mindenkit támogat a csapatban. Szépen, lassan a rendőrök és a kapitány, nagyon jó kapcsolatot alakítnak ki, amelyekben nem az alá-fölérendeltségi viszonyok uralkodnak, hanem a barátság és a humor. A körzet legjobb, de egyben a leggyerekesebb nyomozója Jake Peralta, aki Amy Santiagoval versenyzik, a maximalista, precíz, szorgalmas és mindenben bizonyítani akaró munkatárs. Charles Boyle, Jake legjobb barátja kissé kétbalkezes, de remek nyomozó és ételszakértő. Rosa Diaz, a mindig feketében járó titokzatos nő, néha erőszakos viselkedésével a frászt hozza társaira. Terry Jeffords, az őrmester, egy igen csak jó fizikummal rendelkező férj és apa, de a látszat kissé csal: a nagy izmok mögött egy érzékeny és törődő ember bújik meg, amely jellemző néha akadályozza munkájában. Gina Linetti, Holt kaptitány titkárnője és számos alkalommal, tanácsadója is, a táncművészetben leli meg legfőbb boldogságát, dolgozni nem szeret, és úgy tűnik, munkatársait nem igazán kedveli. Hitchcock és Scully, a két jóbarát, akik fiatalon eleget dolgoztak, úgy döntenek, csak a legkönnyebb munkákat vállalják el, és a kapitányság attól fogva már csak egy üdülőtelep számukra. Papírmunkán kívül, amit a legtöbbet csinálnak, az az evés és az ülés. Ám a sorozat nem csak mindebből áll, hiszen nem minden az, aminek látszik, és érdekes fordulatot vesznek az események.

Szórakoztató, humoros és tanulságos ez a sorozat. Ha valaki csak egy kis kikapcsolódásra vágyik, vagy netalán rosszkedve van, már egy rész garantáltan felvidítja. Van benne kellő komolyság, de a humor az, ami különlegessé és felejthetetlenné teszi. Sokan nem gondolnák, de tanulni is lehet belőle: betekintést nyújt egy reális világba, olyan helyzetekkel és problémákkal, amelyekben nekünk is részünk van, s mindezt meghinti viccekkel és jókedvvel. A másik fontos dolog, amit a sorozatból megtanulhatunk, az az emberek pszichológiáját. . Mit miért tesznek, mi vezérli őket, mik a céljaik és hogyan érik el azokat vagy hogyan kezelik a mindennapi megpróbáltatásokat.

Lásd még

Úgy gondolom, a humor és egyben ez a sorozat is az élet sava borsa, hiszen kizökkent a monoton hétköznapokból, jókedvre derít, megnevettet és még tanít is. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a viccelődést, a szarkazmust, ugyanakkor szeret elgondolkodni az ok-okozatokon és megérteni azokat. És ugye, „humor nélkül nem lehet túlélni.”

Mellette

Rövidek a részek, így belefér napi rutinunkba

Felvidít, bármilyen rossz kedvünk is legyen

Valós helyzeteket mutat be, amikből tanulni lehet

Ellene

Nem való a nagyon komoly embereknek

Nem való azoknak, akik nem értik a szarkazmust

Addiktív, de túl sok rész után már fárasztó

Mit szólsz?
Elszomorít
0
Imádom
2
Nem tetszik
5
Szórakoztat
0
Tetszik
3
Hozzászólások (0)

Írj választ

Az e-mail címed nem fog publikusan megjelenni.

2019 Kaleidoszkóp